måndag 3 september 2012

Vaniljbavaroise

Här länge tänkt testa en tårtfyllning som jag läst mycket positiva omdömen om. Nämligen Vaniljbavaroise. Fråga mig inte hur det uttalas....!

Bara det att denna bavaroise innehåller vaniljstång gör ju att den känns lite extra lyxig.

Vaniljbavroise

100g mjölk
32 g äggula
40g socker
0.5 vaniljstång
1 blad gelatin
100g vispgrädde


Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5min.
Häll mjölk och skrapa ur vaniljstången och lägg i en kastrull och koka.
Vispa socker och äggula lätt och tillsätt i mjölken och sjud till 84 grader.
Tillsätt gelatinbladet och kyl till 20grader och vänd ned den lätt vispade grädden.
Lägg sedan i kylskåpet några timmar så den blir fast. Blir lagom till en tårta som är 20 cm i dimeter.


Receptet är hämtat från Smulans bakblogg - där man kan hitta mycket inspiration i tårtvärlden.

2 kommentarer:

  1. en av mina favoriter helt klart och de bästa att de passar till allt.
    åh va fint sagt,tusen tack blir jätteglad

    SvaraRadera
  2. Ja den passar verkligen till allt. Och så len i smaken.... om nu en smak kan vara len :)

    SvaraRadera