onsdag 26 december 2012

Pepparkakstryffel



1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
ca 8 pepparkakor

Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank.
Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme, jag lät den stå över natten.
Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor.
Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.


2 kommentarer:

  1. Får nog skriva upp detta på min todo list.

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag!

    Och i mitt tycke så behöver det inte vara jul för att göra saker med pepparkakssmak! :)

    SvaraRadera